28.08.2016 11:43

Geen ernstige kwetsuur voor goalie Schmeichel

Kasper Schmeichel liet zaterdagmiddag de fans van Leicester City schrikken, door zich in de wedstrijd tegen Swansea City na een uur spelen te laten vervangen. Schmeichel had last van zijn rug en moet zelfs onder het mes, maar het valt allemaal wel mee.

Leicester City-trainer Claudio Ranieri gaf wat uitleg over de blessure. "Hij heeft een kleine hernia en maandag wordt hij geopereerd. Deze operatie stond sowieso op de agenda", legt de Italiaan op de afsluitende persconferentie uit na de winstpartij (2-1) tegen de ploeg uit Wales. De operatie valt tussen de wedstrijden in de Premier League in, aangezien de interlandperiode voor de deur staat. 

Als alles goed verloopt, is Schmeichel gewoon weer terug als de competitie in Engeland wordt hervat. "Het herstel duurt ongeveer vier of vijf dagen, hij zal klaar zijn voor de volgende wedstrijd. Hij wilde de wedstrijd tegen Swansea City uitspelen, maar hij voelde dat het niet goed zat en moest toch naar de kant." Schmeichel was als keeper een belangrijke factor in het vorige seizoen van Leicester City, waarin de club kampioen werd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner