28.08.2016 12:46

Hake: "Dan moeten er andere spelers opstaan"

FC Twente kijkt om zich hen tijdens het oefenduel FC Twente - Konyaspor (30-07-2016).
FC Twente kijkt om zich hen tijdens het oefenduel FC Twente - Konyaspor (30-07-2016).

René Hake houdt er al rekening mee dat Hakim Ziyech zijn laatste wedstrijd bij FC Twente heeft gespeeld. De oefenmeester hoopt dat er andere spelers zijn het verschil gaan maken als Ziyech is getransfereerd.

"Alles wordt dan anders. Dan moeten er andere spelers opstaan. Dan kunnen we in het spel weer andere accenten zetten", meent de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. Twente won zaterdagavond op eigen veld met 3-1 van Sparta Rotterdam en had wedstrijd nog veel te danken aan de vedette van de ploeg.

Ziyech maakte met twee doelpunten het verschil en was belangrijk bij meerdere aanvallen. "Hakim heeft die kwaliteiten, het is prettig dat we die in het elftal hebben", vervolgde Hake. De trainer vond dat zijn ploeg niet heel geweldig speelde. "Er ging vandaag niet zo heel veel goed. Het was erg moeizaam. We waren onrustig aan de bal en maakten verkeurde keuzes. We hadden bij één goal wel een heel geweldige aanval, maar daarnaast waren het twee momenten van Hakim."

De individuele kwaliteiten van Ziyech lijken te kunnen worden vervangen. "We zullen als team goed moeten blijven spelen, daar hadden we ontzettend veel moeite mee tegen Sparta. Als je meer punten wilt halen, zal je als team beter voor de dag moeten komen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner