28.08.2016 19:11

Manchester City wint en is Engelse koploper

Manchester City heeft in het eigen Etihad Stadium met 3-1 gewonnen van West Ham United. De ploeg van trainer Pep Guardiola schoot uit de startblokken, maar wist de wedstrijd pas in de slotminuten te beslissen.

Binnen twintig minuten zaten The Citizens op rozen. Raheem Sterling opende al na zeven minuten de score op aangeven van Nolito. Een aanval uit het boekje werd door Sterling feilloos binnengeschoten. Na de snelle openingstreffer ging City onmiddellijk op jacht naar meer, en het kreeg loon naar werken.. Fernandinho kopte een vrije trap van Kevin de Bruyne tegen de touwen.

In de tweede helft werd West Ham United sterker. Na een uur voetballen maakte Michail Antonio dan ook de aansluitingstreffer. De buitenspeler kopte raak op aangeven van Arthur Masuaku. De bezoekers gingen vervolgens op jacht naar de gelijkmaker, waardoor de ruimtes voor Manchester City groter werden. Raheem Sterling maakte daar gebruik van, door in de slotminuten de wedstrijd te beslissen: 3-1.

Door de overwinning gaat Manchester City aan kop in de Premier League. Guardiola haalde bij zijn nieuwe club de maximale score uit drie wedstrijden: negen punten. Ook Chelsea en Manchester United maakten nog geen fout, maar het doelsaldo van City is beter.