28.08.2016 20:26

Onana gaat vol voor zijn kans onder de lat

Leon de Kogel (l.) duwt Ajax-doelman André Onana, maar laatstgenoemde bijt van zich af. (28-08-2016)
Leon de Kogel (l.) duwt Ajax-doelman André Onana, maar laatstgenoemde bijt van zich af. (28-08-2016)

André Onana had een hoofdrol in de overwinning van Ajax op Go Ahead Eagles (0-3). De doelman pakte een strafschop bij een 0-0 tussenstand, waarna Ajax uitliep naar een ruime overwinning.

Onana vult voorlopig het gat dat Jasper Cillessen achterliet met zijn transfer naar Barcelona. Na de interlandperiode zal Tim Krul de selectie versterken, waardoor de Kameroener waarschijnlijk weer plaats zal moeten nemen op de bank. "Ik doe gewoon mijn werk. Ik wil graag eerste doelman zijn, maar er zijn nog twee geweldige keepers. We zullen zien hoe het gaat."

"Nu Cillessen is vertrokken, wil iedereen eerste keeper zijn. Ik, Tim, Diederik, allemaal", vervolgt Onana tegenover de NOS. "Het hangt van de trainer af. Hij stelt de keeper op die op de training het beste is."

Met zijn gestopte strafschop liet Onana een goede indruk achter op de Adelaarshorst. Onana kende de tegenstander nog van de Jupiler League-wedstrijden met Jong Ajax. Ook toen pakte Onana een strafschop van Leon de Kogel. "Ik herken dat moment van vorig jaar. Het was dezelfde speler en dezelfde hoek. Carlo L'Ami vertelde dat De Kogel rechts van mij zou gaan schieten", besluit de doelman in gesprek met FOX Sports.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner