28.08.2016 21:30

Ranieri: "Er is maar één Kanté in de wereld"

N'Golo Kanté was een belangrijke factor in het kampioenschap van Leicester City. De Fransman hield aan zijn topseizoen een transfer over naar Chelsea, waarna Daniel Amartey het gat moest opvullen bij Leicester.

De 21-jarige Amartey is de nieuwe kuitenbijter op het middenveld van The Foxes, maar volgens manager Claudio Ranieri blijft het vertrek van Kanté een hard gelag. "Ik wil het niet over Kanté hebben. Er is er maar één van, er is geen andere in de hele wereld. Hij is vertrokken en wij moeten verder."

Amartey kwam vorig seizoen tot vijf optredens in de kampioensploeg, maar moet nu het gat op het middenveld opvullen. Na de gewonnen wedstrijd tegen Swansea City (2-1) kreeg de Kameroener niets dan lof. "Hij kent de Premier League goed en kan op meerdere posities uit de voeten. Hij speelde heel erg sterk en ik ben blij met hem", aldus Ranieri tegen Sky Sports.

Een andere nieuweling bij Leicester City is Ahmed Musa. De voormalig VVV'er mocht tegen Swansea pas een kwartier voor tijd zijn opwachting maken. "Musa moet nog leren hoe wij spelen. De Russische competitie is heel anders dan het Engelse voetbal. Het tempo is daar veel lager. Hij moet nog fitter en slimmer worden, maar hij kan samenspelen met Vardy."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner