28.08.2016 22:23

Barcelona wint dankzij Rakitić in Bilbao

FC Barcelona heeft ook haar tweede competitiewedstrijd gewonnen. Op bezoek bij Athletic Bilbao werd met 0-1 gewonnen, dankzij een rake kopbal van Ivan Rakitić. De lastige uitwedstrijd in Baskenland hebben de Catalanen zonder kleerscheuren doorstaan.

Door de transfer van Claudio Bravo naar Manchester City zal Marc-André Ter Stegen ook de competitiewedstrijden keepen. De Duitser stond dan ook onder de lat, maar zorgde er bijna voor dat zijn ploeg op achterstand kwam. Een slechte inspeelpass werd onderschept door Beñat, maar Ter Stegen herstelde goed.

De openingsfase kende een ontzettend hoog tempo, waarin Barcelona de voorsprong pakte. Rakitić kopte op aangeven van Arda Turan raak. Turan was niet opgenomen in de Turkse selectie, maar bewees het ongelijk van bondscoach Fatih Termin met een sterke wedstrijd.

Ook in de tweede helft ging het spel op en neer. Athletic Bilbao voerde de druk op, waardoor Ter Stegen een aantal keer handelend moest optreden. Aan de andere kant kregen Luís Suarez en Lionel Messi kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ook zij wisten het net niet te vinden. Barcelona kon wel de overwinning over de streep trekken, waardoor er drie punten konden worden bijgeschreven na een lastige avond in Bilbao.

Barcelona heeft na de overwinning op Real Betis ook de tweede competitiewedstrijd winnend afgesloten. Ook Real Madrid en Las Palmas veroverden zes punten, maar Las Palmas is de verrassende koploper op basis van doelsaldo. Athletic Bilbao staat nog zonder punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner