29.08.2016 22:29

Jozefzoon hoopt snel nieuwe club te vinden

Na negen maanden van revalideren is Florian Jozefzoon (l.) hersteld van een knieblessure. Tidens Fortuna Sittard - Jong PSV maakt de aanvaller zijn rentree. Hier speelt hij Raymond Fafiani uit. (16-10-2015)
Na negen maanden van revalideren is Florian Jozefzoon (l.) hersteld van een knieblessure. Tidens Fortuna Sittard - Jong PSV maakt de aanvaller zijn rentree. Hier speelt hij Raymond Fafiani uit. (16-10-2015)

Florian Jozefzoon hoopt voor het sluiten van de transfermarkt een nieuwe club gevonden te hebben. De vleugelaanvaller van PSV mag vertrekken, maar de landskampioen verlangt wel een transfersom. Zaakwaarnemer Winnie Haatrecht had Jozefzoon het liefst vorige week al zien vertrekken.

In die doelstelling is Haatrecht dus niet geslaagd. Jozefzoon stond in de belangstelling van het Duitse 1. FC Union Berlin, maar van een deal kwam het uiteindelijk niet. De aanvaller lijkt nog een seizoen op de Eindhovense bank niet te zien zitten. "De situatie is veranderd. Wij gingen ervan uit dat wanneer Florian en Luciano Narsingh zouden blijven, PSV ook niks meer zou doen. In de tussentijd zijn er drie spelers gehaald, met Oleksandr Zinchenko als directe concurrent", aldus Haatrecht tegenover Voetbal International.

"Het wordt voor Florian nu wel heel lastig om aan spelen toe te komen." PSV wil de aanvaller alleen verkopen, maar volgens Haatrecht kan dat wel eens een lastig verhaal worden. "Er is wel wat interesse, maar we kunnen niet reageren omdat er geen concreet voorstel ligt. Je moet dan denken aan omliggende landen. Florian heeft een jong gezinnetje. Eerder was er interesse van het tweede niveau van Rusland, maar daar zit hij niet op te wachten. Je wilt wel op een bepaald niveau zitten waar je je als speler kunt door ontwikkelen en waar je nog een beetje in beeld blijft."

Jozefzoon maakte in de zomer van 2013 de overstap van RKC Waalwijk naar PSV, maar groeide in Eindhoven nooit uit tot een echte basiskracht. De afgelopen drie seizoenen speelde de vleugelaanvaller veertig duels voor de Eindhovenaren, waarin hij vijfmaal wist te scoren. Het contract van Jozefzoon loopt nog door tot de zomer van 2017.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner