30.08.2016 10:10

PSV twee maanden zonder aanvaller Locadia

Jürgen Locadia gaat als speler van PSV het kopduel aan met zijn tegenstander van PEC Zwolle. (20-08-2016)
Jürgen Locadia gaat als speler van PSV het kopduel aan met zijn tegenstander van PEC Zwolle. (20-08-2016)

PSV kan de aankomende twee maanden geen beroep doen op Jürgen Locadia. De aanvaller viel afgelopen weekend geblesseerd uit tijdens het competitieduel met FC Groningen (0-0) en is voorlopig uitgeschakeld.

"Bij Jürgen Locadia is na aanvullend onderzoek schade aan zijn lies geconstateerd. De verwachting is dat de aanvaller ongeveer twee maanden uitgeschakeld is", aldus PSV in een statement op de officiële clubsite. Locadia mist daardoor in ieder geval de eerste wedstrijd in de Champions League tegen Atlético Madrid, terwijl Locadia ook de topper tegen Feyenoord op 18 september aan zich voorbij moet laten gaan. Mogelijk keert Locadia op 5 november tijdens de uitwedstrijd tegen FC Twente terug bij de Eindhovenaren.

Locadia moest zich afgelopen weekend na 33 minuten laten vervangen door Gastón Pereiro. De vleugelaanvaller, die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan, had even daarvoor een vrije trap genomen, waarna een pijnscheut in zijn lies ontstond. Locadia werd onlangs ook door bondscoach Danny Blind in zijn voorselectie opgenomen, maar Locadia wist de definitieve selectie niet te halen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner