30.08.2016 19:10

Elleboogstoot kost Agüero waarschijnlijk derby

Manchester City zal na de interlandperiode naar alle waarschijnlijkheid zonder Sergio Agüero aantreden tegen Manchester United. De Argentijnse spits deelde zondag een elleboog uit aan West Ham United-speler Winston Reid. De scheidsrechter nam niets waar, maar de FA wel.

Op basis van televisiebeelden vervolgt de Engelse bond Agüero. De FA geeft de Argentijn tot woensdag 18:00 Engelse tijd om te reageren op de vervolging. De kans dat Agüero een schorsing ontloopt, lijkt echter gering. De beelden liegen niet: de spits van Manchester City deelde een harde elleboogstoot uit. Dat kost hem waarschijnlijk drie wedstrijden.

Manchester City kan Agüero goed gebruiken tegen Manchester United, dat net als de stadgenoot negen punten uit de eerste drie duels haalde. Met drie doelpunten in drie wedstrijden is de Argentijn samen met Zlatan Ibrahimović de topscorer van de Premier League. Naast het duel met Manchester United mist Agüero waarschijnlijk ook de wedstrijden tegen AFC Bournemouth (thuis) en Swansea City (uit).

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner