31.08.2016 09:50

Westermann: "De druk bij Ajax is enorm"

Westermann heeft de bal aan zijn voet in een oefenwedstrijd met zijn club Ajax (20.07.2016)
Westermann heeft de bal aan zijn voet in een oefenwedstrijd met zijn club Ajax (20.07.2016)

Heiko Westermann had zich een beter begin kunnen voorstellen als speler van Ajax. De centrale verdediger kende een tegenvallend debuut. Westermann is van mening dat de druk hoog is in Amsterdam.

"De mensen zijn heel vriendelijk, spreken allemaal perfect Engels en begrijpen Duits. Ik ben erg tevreden", vertelt de Duitser aan Hamburger Morgenpost. "Ik kan alleen maar over Ajax oordelen. Je merkt dat ze hier op een mooie manier willen voetballen, dat wordt van ons verwacht, want we zijn de grootste club. En heel brutaal wordt er puur ingezet op de jeugd."

Westermann moet voorlopig genoegen nemen met een plek op de bank. "Dat is afgesproken, omdat ik hier onlangs ben begonnen. Maar de feiten liegen niet: ik heb drie keer gespeeld en drie keer wonnen we." Westermann is van mening dat Ajax terecht werd uitgeschakeld in de play-offs van de Champions League. "Daarvoor kregen we een flinke draai om de oren van onze fans."

"De druk bij Ajax is enorm. Je wordt compleet afgerekend op het wel of niet pakken van de titel. Daarom moeten we na twee jaar zonder kampioenschap dit jaar wel prijzen pakken, of op zijn minst de beker winnen."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner