01.09.2016 19:22

Simpson volgt voorbeeld van sterren Leicester

Het is Leicester City opnieuw gelukt om een sterkhouder uit de kampioensploeg langer vast te leggen. Ditmaal heeft de club het contract van Danny Simpson opengebroken en verlengd tot de zomer van 2019. De Engelsman speelde vorig jaar dertig wedstrijden mee in de ploeg van Claudio Ranieri.

De rechtsback zetten zijn krabbel onder een nieuw driejarig contract. Daarmee volgt hij het voorbeeld van Jamie Vardy, Danny Drinkwater en Riyad Mahrez. Zodoende staat het geraamte van de ploeg die vorig jaar de titel pakte in de Premier League ook dit jaar onder contract bij de Foxes. Alleen middenvelder N'Golo Kanté vertrok deze zomer naar Chelsea.

De 29-jarige Simpson doorliep een groot deel van de jeugdopleiding van Manchester United. Op Old Trafford wist hij nooit door te breken en dus zocht de rechtsback zijn geluk elders. Via huurbeurten aan Ipswich Town en Blackburn Rovers, streek hij neer bij Newcastle United. Daar bleef Simpson vier seizoenen. Hij vertrok naar Queens Park Rangers, maar na een jaar verkaste hij naar Leicester City.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner