02.09.2016 10:13

Van den Brom ziet in Henriksen ambassadeur

Markus Henriksen (r.) krijgt een knuffel van John van den Brom na de wedstrijd AZ - SC Cambuur. De Noorse middenvelder schiet AZ in de blessuretijd langs de Friezen. (22-03-2015)
Markus Henriksen (r.) krijgt een knuffel van John van den Brom na de wedstrijd AZ - SC Cambuur. De Noorse middenvelder schiet AZ in de blessuretijd langs de Friezen. (22-03-2015)

AZ-trainer John van den Brom vind het prachtig dat Markus Henriksen in de Premier League bij Hull City aan de slag gaat. De oefenmeester meent dat de Noor een ambassadeur kan worden voor de club uit Alkmaar.

"Dit is geweldig voor de reputatie van de club", meent de trainer in gesprek met De Telegraaf. "Met Vincent Janssen en Markus Henriksen hebben er weer twee spelers vanuit AZ hun droomtransfer gemaakt. Dat is heerlijk om voor te houden aan de rest van de groep. Zij hebben gezien hoe snel het kan gaan." Ook van spelers van buitenaf zien wat voor stappen er gemaakt kunnen worden bij AZ.

"Daarnaast helpt het ook bij het aantrekken van nieuwe spelers. Iedereen weet nu welke stappen je kunt maken vanuit AZ en je ziet dat iemand als Vincent ook direct kan aanhaken bij een topclub als Spurs." De overgang had nog wat voeten in de aarde. Pas drie minuten voor het verstrijken van de deadline werd de transfer afgerond. Hull City huurt Henriksen het aankomende halve seizoen. Dat scheelde enorm veel papierwerk, waardoor het nog net voor 23.59 uur afgerond kon worden. Daarna is de Engelse club verplicht om zes miljoen euro over te maken aan AZ.

Het was daarom een erg chaotische dag voor de Alkmaarders. "’s Middags vertelde Markus nog dat-ie bij ons zou blijven. ’s Avonds na het oefenduel met AFC’34 (0-7) hoorde ik dat er toch weer beweging was en dat het hoe dan ook een race tegen de klok zou worden. Daarmee is geen woord te veel gezegd."

De trainer van AZ meent dat de clubleiding goed werk heeft geleverd. "We hebben continu goed geanticipeerd en op het moment suprême toegeslagen. Ik vind het alleen jammer voor Robert Mühren en Muamer Tanković dat zij geen transfer hebben kunnen maken. Maar we gooien ze echt niet bij het grofvuil. Ze blijven gewoon bij de selectie."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner