02.09.2016 19:20

Jong Oranje stelt teleur in Wit-Rusland

Jong Oranje is vrijdagavond niet verder dan een 2-2 gelijkspel gekomen in het EK-kwalificatieduel met Wit Rusland. Het team van bondscoach Fred Grim moet door het nieuwe puntenverlies vrezen voor het mislopen van de eindronde.

De Nederlandse beloften kwamen in Wit-Rusland na achttien minuten spelen op een achterstand, nadat Pavel Savitskiy een strafschop benutte. Ajacied Anwar El Ghazi maakte halverwege de tweede helft de gelijkmaker, maar niet veel later kwam Wit-Rusland via Sivitskiy opnieuw op voorsprong. AZ'er Derrick Luckassen zorgde er niet veel later voor dat de wedstrijd in 2-2 eindigde.

Jong Oranje blijft door het gelijkspel op de tweede plaats steken in de EK-kwalificatiegroep. Koploper Slowakije heeft een wedstrijd minder gespeeld dan de Nederlanders, maar wel twee punten meer. Het team van Fred Grim moet in de resterende twee wedstrijden nog over Slowakije heen, of een van de beste vier nummers twee worden om zich te plaatsen voor het EK in Polen.