03.09.2016 16:08

Thesker: "Ik had die ziekte niet verwacht"

Assama Idrissi (l.) kijkt waar hij de bal kwijt kan. Stefan Thesker (r.) probeert met een sliding te voorkomen dat Idrissi een medespeler vindt. (21-08-2016)
Assama Idrissi (l.) kijkt waar hij de bal kwijt kan. Stefan Thesker (r.) probeert met een sliding te voorkomen dat Idrissi een medespeler vindt. (21-08-2016)

Stefan Thesker hoopt met FC Twente de weg omhoog in te slaan. De verdediger, die begin dit jaar nog getroffen werd door teelbalkanker, wil het maximale uit zijn carrière halen.

Ondanks zijn 25 jaar, ziet hij nog genoeg kansen. "Ik ben sportman en dus ambitieus. Natuurlijk wil ik graag nog eens in de Bundesliga spelen, of in Engeland. Maar als je denkt: 'Ik moet, ik moet, ik moet', werkt dat vaak averechts. Als je je blijft ontwikkelen en goed genoeg bent, komt die betere club vanzelf bij je terecht. Als je het niet verwacht, komt het. Als je het wél verwacht, komt het nooit. Die ervaring heb ik al geregeld gehad", vertelt hij aan Voetbal International.

In januari werd er kanker bij hem geconstateerd, op 20 maart maakte hij zijn rentree voor de Tukkers alweer. "Die ziekte had ik niet verwacht. De manier waarop ik daarna terugkwam echter ook niet. Ik heb doelbewust voor drie jaar getekend bij FC Twente. Belangrijk is dat ik de komende jaren veel ga spelen. Ik moet in alle opzichten constanter worden en groeien in mijn leidersrol. Dat is nu mijn uitgangspunt: Als het met het elftal goed gaat, gaat het met mij ook goed", aldus Thesker.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner