04.09.2016 19:06

Fraser houdt Japanner Ota voorlopig op bank

Kosuke Ota wordt in Japan gezien als een uitstekende voetballer, maar bij Vitesse houdt de vleugelverdediger momenteel vooral de bank warm. Trainer Henk Fraser vindt het problematisch dat de Japanner nauwelijks Engels spreekt.

"Dat is ook een van de redenen dat ik misschien nu wel voor Arnold Kruiswijk kies. Buiten het feit dat Kruiswijk het goed invult, kan hij ook beter communiceren met de jonge jongens voor hem. We hebben Ota daarom aangegeven dat het noodzakelijk is dat hij dat Nederlands wat beter onder de knie krijgt", vertelt Fraser in gesprek met Omroep Gelderland. "Hij volgt al wel Engelse les, maar dat moet nog intensiever."

Ota kwam in de winterstop van het afgelopen seizoen over van FC Tokyo en tekende een contract tot medio 2020. Hij maakte in januari zijn debuut voor Vitesse in een uitwedstrijd tegen SC Cambuur (0-2) en speelde tot nu toe zeventien duels in de Eredivisie. In Arnhem behoort Ota niet tot de sterspelers, maar in eigen land is de linksback enorm populair. Er komen geregeld Japanners naar de training van Vitesse en er komen geregeld journalisten uit het land over de vloer. Ota begrijpt alle aandacht vanuit Japan eigenlijk niet. "Ik zie niet zo dat ik een grote voetballer ben, ik ben een normale speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner