04.09.2016 19:45

Khedira leeft mee met overbodige 'Schweini'

Bastian Schweinsteiger werd afgelopen seizoen door Louis van Gaal naar Manchester United gehaald. Onder José Mourinho hoeft de Duitse middenvelder niet meer te rekenen op speeltijd. Sami Khedira vindt het jammer voor Schweinsteiger, maar kan ook begrip opbrengen voor het standpunt van Mourinho.

"Ik wil me nooit in een positie bevinden waar een grote club mij vraagt om te vertrekken. Een speler met een grote carrière achter de rug verdient het niet dat iemand tegen hem zegt: 'Hé, ga weg'", laat Khedira weten aan Welt am Sonntag. "Ik denk dat de situatie bij United echt jammer is, Bastian is een speler waar ik tegen opgekeken heb. Hij was erg belangrijk voor mij op het WK in 2010."

"Hij was de baas, ik was jong en leerde veel door naast hem te spelen. Daarna werd hij een geweldige aanvoerder", vervolgt Khedira. "Maar voetbal heeft ook een zakelijke kant, ik ben geen dagdromer. Je moet accepteren dat Mourinho andere plannen heeft. En ik heb van Bastian gehoord dat die twee een goed gesprek hebben gehad."

Eerder liet ook Jupp Heynckes al weten de situatie van Schweinsteiger te betreuren. De oud-coach van Bayern München had de routinier lange tijd onder zijn hoede. Schweinsteiger speelde tot nu toe achttien wedstrijden in de Premier League, maar had afgelopen seizoen veel last van blessures. Het contract van de 32-jarige middenvelder loopt nog door tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner