07.09.2016 20:31

Leiwakabessy schikt zich in zijn rol bij NEC

Leiwakabessy, aanvoerder van NEC, overziet het veld tegen de amateurs van NEC. (02-07-2016)
Leiwakabessy, aanvoerder van NEC, overziet het veld tegen de amateurs van NEC. (02-07-2016)

Jeffrey Leiwakabessy houdt momenteel vooral de bank warm bij NEC. De 35-jarige verdediger hoeft dit seizoen niet te rekenen op veel speeltijd onder trainer Peter Hyballa. Leiwakabessy blijft zich desondanks volop inzetten op de trainingen bij de Nijmegenaren.

NEC haalde vlak voor het sluiten van de transfermarkt nog twee linksbacks binnen en daarmee lijkt de kans op speeltijd voor Leiwakabessy nihil te zijn geworden. "Ik probeer tijdens trainingen te laten zien dat ik van waarde kan zijn", vertelt de routinier in gesprek met De Gelderlander.

"Of ik de trainer erop heb aangesproken? Nee, ik ben niet op hem afgestapt. Dat heeft volgens mij ook weinig zin, want hij zal daardoor echt niet terugkomen op zijn beslissing. Hij heeft nou eenmaal een andere visie en het is aan mij om dat om te buigen door keihard te werken."

Leiwakabessy speelde dit seizoen nog geen minuut in de Eredivisie, maar van pure wanhoop is geen sprake. "Ik kan er niet veel meer over zeggen. Natuurlijk is het jammer dat ik weinig speel. Maar goed, ik probeer op het trainingsveld te laten zien dat ik van waarde kan zijn." Leiwakabessy debuteerde in 1998 voor de Nijmegenaren en speelde inmiddels meer dan tweehonderd wedsstrijden voor de club. In het verleden kwam de linkspoot ook nog uit voor Alemannia Aachen, Anorthosis Famagusta FC en VVV-Venlo. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner