08.09.2016 20:59

Maas: "Hopelijk pakt dat morgen goed uit"

SC Cambuur gaat vrijdag op jacht naar de eerste thuisoverwinning van het seizoen. Rob Maas, trainer van de Leeuwarders, is echter onder de indruk van tegenstander Almere City FC. "Ik vind het een goede ploeg."

Cambuur kent geen goede start in de Jupiler League. De ploeg van Maas heeft na vijf duels pas vijf punten verzameld. Tegen Almere City FC moeten er drie punten aan dat totaal worden toegevoegd, maar makkelijk gaat het volgens Maas niet worden. "We hebben in de voorbereiding tegen Almere gespeeld en dat was zeker geen makkelijke wedstrijd. Ik vind het ook een goede ploeg, zeker als je ze laat voetballen. Er zit veel beweging in. Wat dat betreft staan ze op dit moment ook veel te laag op de ranglijst."

Volgens Maas valt er nog voldoende te verbeteren aan het spel van zijn ploeg. "Je ziet in onze wedstrijden dat het lastig is om tegen een verdedigend ingestelde tegenstander door de muur te breken. Daar moeten wij als staf en groep oplossingen voor bedenken", laat de oefenmeester weten op de website van Cambuur. "Hopelijk pakt dat morgen goed uit. Daar gaan we in ieder geval alles aan doen met als doel om de eerste thuisoverwinning van het seizoen te boeken."

Maas heeft dit seizoen genoeg keuze op het middenveld. Afgelopen week contracteerde Cambuur nog drie middenvelders. Robbert Schilder kwam transfervrij over van FC Twente, Ricardo Kip werd voor één seizoen gehuurd van Fleetwood Town en Danny Bakker maakte de overstap van Jong Ajax. "In principe zijn ze fit, al heeft Robbert nog wel wat tijd nodig om echt wedstrijdfit te worden. Daarom heeft hij afgelopen dinsdag ook met de beloften meegedaan tegen Harkemase Boys. Ricardo en Danny kunnen al wel minuten kunnen gaan maken. "

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner