08.09.2016 21:45

Haye: "Heb niet het maximale eruit gehaald"

Thom Haye in het shirt van Willem II tijdens een competitiewedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. (27-08-2016)
Thom Haye in het shirt van Willem II tijdens een competitiewedstrijd tegen Roda JC Kerkrade. (27-08-2016)

Thom Haye keert zaterdag terug in het AFAS-Stadion van AZ. De middenvelder van Willem II vertrok afgelopen zomer uit Alkmaar en kijkt met dubbele gevoelens terug op zijn tijd bij de club. "Er zat meer in."

De 21-jarige Haye was in het bezit van een aflopend contract bij AZ en kon dat verlengen, maar koos voor een vertrek uit Alkmaar. De middenvelder miste het vertrouwen van de club waar hij zijn jeugdopleiding genoot. "Aan de ene kant wel jammer, omdat ik niet het gevoel heb dat ik het maximale eruit heb gehaald", zegt Haye op de website van AZ over zijn beslissing om de overstap te maken naar Willem II.

"Er zat meer in. Aan de andere kant vond ik het een juist moment om een stap te maken. Ik ben nu goed bezig, sta elke week aan de aftrap en krijg de minuten die ik nodig heb. Dat is voor mij het belangrijkste. Ik denk dat het een goede keus is geweest om naar Willem II te gaan."

Haye is tevreden over zijn eerste maanden bij Willem II, waar hij een contract tot medio 2018 heeft ondertekend. "Het is even wennen, natuurlijk. Willem II is een kleinere club dan AZ, maar daarom misschien wel warmer. Daarnaast staat er hier minder druk op, want in Alkmaar kijk je vooral naar boven. Toch zijn we met dit team ook ambitieus", aldus Haye. De middenvelder maakte in februari 2014 zijn debuut in de Eredivisie en heeft inmiddels zestig duels achter zijn naam staan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner