09.09.2016 15:56

Guardiola: "Heb veel respect voor Mourinho"

Stadsgenoten Manchester United en Manchester City nemen het zaterdagmiddag tegen elkaar op. Het is ook de confrontatie tussen rivalen Josep Guardiola en José Mourinho. Volgens Guardiola valt het allemaal wel wat mee. "Dat is iets van de media."

In Engeland richten de media al hun aandacht op de rivaliteit tussen Mourinho en Guardiola, die elkaar als coaches van respectievelijk Real Madrid en FC Barcelona al vaker troffen in het heetst van de strijd. "Ik heb al vaker gezegd dat ik veel respect heb voor Mourinho", liet Guardiola vrijdag weten op een persconferentie. "Ik probeer altijd te leren van mijn collega's, ook van Mourinho. De rivaliteit is meer iets van de media, daar hebben wij geen controle over."

Mourinho en Guardiola hebben elkaar enkele weken geleden al ontmoet bij een bijeenkomst voor managers in de Premier League. Beide succescoaches gingen toen, volgens Guardiola, respectvol met elkaar om. "We hebben daar prima met elkaar gesproken. Het was correct, dat is alles. Natuurlijk drink ik na afloop een glas wijn met José als ik het aangeboden krijg."

Beide clubs uit Manchester zijn het seizoen in de Premier League prima begonnen. De stadsgenoten wonnen al hun wedstrijden en staan drie speelrondes gezamenlijk bovenaan in Engeland. Volgens Guardiola heeft hij nog wel tijd nodig om de ploeg naar zijn hand te zetten. "Maar die tijd is er niet, die krijgen we niet van de buitenwereld. Zo is het nu eenmaal. In sommige fases speelden we al goed. Ook bij United wil ik aanvallen en de wedstrijd controleren. Je moet goed spelen om te winnen, dat geloof ik nu eenmaal."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner