09.09.2016 16:30

Kip: "Moet alleen even wennen aan kunstgras"

Ricardo Kip (r.) en Jack de Gier nemen hun bronzen stier in ontvangst. (29-04-2016)
Ricardo Kip (r.) en Jack de Gier nemen hun bronzen stier in ontvangst. (29-04-2016)

Ricardo Kip speelde slechts twee maanden in dienst van Fleetwood Town. De middenvelder maakte deze zomer de overstap van Almere City FC naar Engeland, maar is nu alweer terug in de Jupiler League. Bij SC Cambuur hoopt hij op veel speelminuten.

Bij Fleetwood Town was Kip daar niet langer van verzekerd. De trainer die de aanvallende middenvelder naar Engeland haalde, werd kort daarna ontslagen. Een fikse tegenvaller voor Kip. "Je wordt gehaald en een week voor de competitiestart moet de trainer weg. Dan is het afwachten wat voor bedoelingen de nieuwe trainer met je heeft. Deze man (Uwe Rösler, red.) zag het anders", vertelt Kip in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Ik kon blijven, maar zou weinig minuten maken. Als de trainer aangeeft dat je niet veel gaat spelen, hoe moet je je dan bewijzen?"

SC Cambuur probeerde de 24-jarige middenvelder deze zomer al te halen, maar greep naast de komst van Kip. Vlak voor het sluiten van de transfermarkt slaagden de Leeuwarders er alsnog in om de Hagenees op huurbasis vast te leggen. Kip denkt bij Cambuur goed tot zijn recht te komen. "Ook bij Almere City werd aanvallend gespeeld, met druk naar voren. Conditioneel ben ik fit. Ik moet alleen weer even wennen aan kunstgras. In Engeland voetbalde ik twee maanden op echt gras."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner