09.09.2016 16:46

Jørgensen: "We worden alleen maar beter"

Nicolai Jørgensen debuteert namens Feyenoord tijdens het oefenduel RKSV Driel - Feyenoord (02-07-2016).
Nicolai Jørgensen debuteert namens Feyenoord tijdens het oefenduel RKSV Driel - Feyenoord (02-07-2016).

Nicolai Jørgensen is tot nu toe tevreden over zijn prestaties bij Feyenoord. De Deense spits maakte deze zomer de overstap van FC Kopenhagen naar Rotterdam en verdrong Michiel Kramer uit de basis.

Jørgensen voelt de hete adem van concurrent Kramer in zijn nek. "Ik speel nu, maar ik moet blijven presteren om dat zo te houden. Michiel Kramer is ook een goede spits", zegt de Deen in gesprek met de NOS. Jørgensen kon tijdens de eerste vier wedstrijden van het seizoen rekenen op een basisplaats bij Feyenoord en is tevreden met zijn spel. "Ik presteer naar behoren. Twee goals en twee assists in vier duels. En we hebben alles gewonnen."

Van Bronckhorst heeft veel vertrouwen in zijn centrumspits en dat is ook Jørgensen niet ontgaan. "Ik hoop dat hij blij is met mijn spel. Ik voel ook het vertrouwen van mijn medespelers. Ze beginnen steeds meer in me te geloven", vertelt de nummer negen van Feyenoord. Jørgensen tekende afgelopen zomer een contract tot medio 2021 in Rotterdam.

Feyenoord is momenteel de trotse koploper in de Eredivisie en hoopt de goede reeks zondag een passend vervolg te geven tegen ADO Den Haag. "Ons niveau is goed. Daarom ziet het er op televisie misschien gemakkelijk uit", aldus de Scandinaviër. Ook de samenwerking met Dirk Kuyt, die tegenwoordig als meest aanvallende middenvelder speelt, bevalt Jørgensen goed. "Dirk weet wat hij doet en waar ik ben. We hebben goede combinaties. Hij is overal. Echt, we worden alleen maar beter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner