10.09.2016 15:24

Mustafi en Lucas Pérez debuteren voor Arsenal

Beide spelers die Arsenal in de slotfase van de transferperiode nog verwelkomde starten zaterdagmiddag in de basis tegen Southampton. Shkodran Mustafi en Lucas Pérez debuteren, Alexis Sánchez begint op de bank.

De onervaren Rob Holding, die mede dankzij de blessures van Per Mertesacker en Gabriel Paulista naast Laurent Koscielny in de verdediging begon in de eerste duels van het seizoen, zit dankzij het debuut van Mustafi weer op de bank. De andere debutant, Lucas Pérez, profiteert van vermeende vermoeidheid van interlandganger Alexis Sánchez. De Chileen begint op de bank tegen Southampton. Stofzuiger Francis Coquelin heeft zich wel weer de basis in gevochten; hij houdt topaanwinst Granit Xhaka buiten de basis.

Ook bij Southampton is het basiselftal niet onveranderd. Claude Puel passeerde voor het thuisduel met Sunderland Jordy Clasie, die erg ongelukkig was in de verloren uitwedstrijd tegen Manchester United. De Nederlandse middenvelder heeft zijn plekje weer heroverd. Dat gaat ten koste van Pierre-Emile Højbjerg. Gedurende zijn spelverdeling komt hij op de linksbackpositie niet de jonge Matt Targett tegen, maar Ryan Bertrand. Ook hij begon tegen Sunderland op de bank. Tot slot ziet Jay Rodriguez, die in extremis nog een punt redde tegen The Black Cats, zijn doelpunt destijds bekroond worden met een basisplek tegen Arsenal.

Het duel is vanaf 16.00 LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner