10.09.2016 15:31

Celtic laat geen spaan heel van aartsrivaal

De spelers van Celtic vieren de 2-0 voorsprong in de westrijd tegen aartsrivaal Rangers FC. (10-09-16).

Celtic heeft zaterdag met duidelijke cijfers afgerekend met aartsrivaal Rangers FC. De landskampioen van Schotland was in eigen huis veel te sterk. Het duel eindigde in een 5-1 zege voor Celtic.

Het was de eerste Old Firm sinds het faillissement van Glasgow Rangers in 2012. Bij Celtic stond Dorus de Vries onder de lat, maar het was Moussa Dembélé die een hoofdrol opeiste. De twintigjarige Franse spits was met een hattrick de grote man aan de kant van de thuisploeg. Dembélé kopte in de 33ste minuut de 1-0 binnen uit een hoekschop en was tien minuten later alweer trefzeker. De vervanger van de geblesseerde sterspeler Leigh Griffiths strafte een defensieve fout van Rangers genadeloos af.

Vlak voor de pauze deed Rangers nog iets terug via Joe Garner, maar spannend werd het in de tweede helft niet meer. Na een uur spelen schoot Scott Sinclair de beslissende 3-1 binnen voor Celtic. Kort daarna kreeg Phillipe Senderos zijn tweede gele kaart en was er geen houden meer aan voor Rangers. Celtic liep daarna nog uit naar 5-1 door doelpunten van opnieuw Dembélé en Stuart Armstrong. Celtic blijft door de overwinning koploper in het Schotse Premierschip.