10.09.2016 17:06

Mourinho boos op scheidsrechter Clattenburg

José Mourinho leed zaterdagmiddag zijn eerste nederlaag als coach van Manchester United. Na afloop van het duel met Manchester City was de Portugees vooral boos op scheidsrechter Mark Clattenburg.

Manchester United speelde een uiterst zwakke eerste helft op Old Trafford en kwam dan ook op een 0-2 achterstand. "Voor rust bleven we verder onder het niveau dat nodig is in dit soort duels", verzuchtte Mourinho in gesprek met de BBC. "We verloren de ballen te makkelijk en die fouten zijn afgestraft. Of dat de fout is van mijn spelers? Nee, dat is mijn fout. Het is altijd mijn fout, want ik neem de beslissingen."

Volgens de Portugese coach had zijn ploeg minimaal twee keer recht op een strafschop. Scheidsrechter Clattenburg zag niets in een overtreding van City-doelman Claudio Bravo op Wayne Rooney en wuifde een vermeende handsbal weg. "Mark heeft twee fouten gemaakt. Bravo had een penalty tegen moeten krijgen en bovendien was die overtreding een rode kaart waard. Als een van mijn spelers dit doet op het middenveld, dan geeft de arbiter gewoon rood en een vrije trap. Maar in het strafschopgebied durft hij dat niet. Daarnaast maakt Otamendi hands. Wij zijn niet blij met deze beslissingen."

"De eerste helft is net zo belangrijk als de tweede helft. We hebben spelers die voor rust door het ijs gezakt zijn, een stuk of drie, vier, vijf. Zij zullen de eersten zijn die teleurgesteld zijn. Zij analyseren zichzelf en weten dat ze het af hebben laten weten. Wij hebben Manchester City een voordeel gegeven in de eerste 45 minuten", was de conclusie van een teleurgestelde Mourinho.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner