10.09.2016 17:17

Guardiola: "Denk dat de fans genoten hebben"

Manchester City-coach Pep Guardiola kon na afloop van de gewonnen stadsderby tegen Manchester United zijn geluk niet op. De Spaanse oefenmeester was vooral lovend over zijn doelman Claudio Bravo, die het lef had om ook na een grote fout kort te blijven opbouwen.

"We zijn heel erg gelukkig", vertelde Guardiola na de 1-2 zege op Old Trafford aan de BBC. Zijn ploeg trok in een zinderend duel aan het langste eind. "Ik denk dat de fans genoten hebben. In de eerste helft waren wij de betere ploeg. Na rust hadden we het lastig. We kregen kansen op de counter, maar verzuimden het af te maken. Aan de andere kant: we gaan naar één van de imposantste stadions in de wereld en winnen daar."

Guardiola was het niet eens met de kritiek op doelman Bravo. De sluitpost van Manchester City debuteerde in de Premier League, maar viel vooral door zijn riskante spel in de opbouw. "Natuurlijk brengt het risico's met zich mee als je van achteruit probeert op te bouwen, maar anders kun je de wedstrijd niet controleren. Claudio is een van de redenen dat wij goed speelden in de eerste helft. Ook na zijn misser bleef hij opbouwen. Dat toont zijn karakter."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner