10.09.2016 21:35

PSV beleeft prima generale voor Atlético

Luuk de Jong kan juichen na het scoren van de 0-4 tijdens het competitieduel NEC Nijmegen - PSV (10-09-2016).

Landskampioen PSV heeft zaterdagavond moeiteloos de drie punten gegrepen op bezoek bij NEC Nijmegen. In aanloop naar de Champions League-wedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Atlético Madrid maakten de Eindhovenaren al snel korte metten met de Nijmegenaren. Na 24 minuten was de eindstand al bereikt: 0-4.

Bart Ramselaar was de grote verrassing in de basisopstelling van Philip Cocu. De van FC Utrecht overgekomen middenvelder maakte zijn debuut in de basis. Mexicaan Andrés Guardado werd gespaard en nam plaats op de reservebank. Bij NEC debuteerden nieuwelingen André Fomitschow en Taiwo Awoniyi . Ramselaar liet direct van zich spreken. Na vier minuten opende de PSV-middenvelder de score op aangeven van Luuk de Jong: 0-1. De droomstart van de Eindhovenaren werd verlengd door een goal van Gastón Pereiro. De Uruguayaan stond vrij bij de tweede paal en schoof de bal rustig langs doelman Joris Delle. Opnieuw was aanvoerder De Jong de aangever.

PSV zette door en had niets te vrezen van een zwak NEC. Pereiro, maker van de 0-2, gaf de bal voor vanaf links en bediende zo de mee opgekomen Joshua Brenet. De rechtsback kon geheel vrijstaand de bal in het doel koppen: 0-3. De Jong, aangever van de eerste twee doelpunten, mocht zelf ook nog een doelpunt maken. Davy Pröpper stuurde de PSV-spits diep. Oog in oog met Delle verschalkte de aanvoerder de NEC-doelman met een leep stiftje. Na een kwart duel stond het al 0-4! PSV deed het daarna rustig aan. Vlak voor rust kreeg NEC de eerste kans via Janio Bikel. Doelman Jeroen Zoet stond echter op zijn post en pareerde de inzet.

In blessuretijd kreeg Luciano Narsingh de kans op 0-5. Na een mooie steekpass van Pröpper schoot de rechtsbuiten op het lichaam van keeper Delle. Het spelbeeld veranderde na rust niet. PSV dicteerde het spel en kreeg kleine mogelijkheden via Pröpper en de uitstekend spelende Brenet. NEC durfde niet meer aan aanvallen te denken en wilde met name niet nog meer doelpunten tegen krijgen. PSV vond het ook wel best en werd in de tweede helft wat nonchalanter. Voor Cocu was het in ieder geval de perfecte mogelijkheid om nog meer spelers rust te gunnen. Héctor Moreno werd dan ook na een uur gewisseld voor Daniel Schwaab.

Er gebeurde ontzettend weinig in de tweede helft. Zowel NEC als PSV vond het wel prima met een 0-4 tussenstand. Cocu kon vrolijk doorgaan met wisselen en bracht talent Steven Bergwijn in plaats van de wederom tegenvallende Narsingh. De 0-4 na 24 minuten spelen werd uiteindelijk ook de eindstand bij NEC - PSV. De Eindhovenaren beleven zo een uitstekende generale richting de eerste groepswedstrijd van de Champions League tegen Atlético Madrid. Volgend weekend wacht de topper thuis tegen Feyenoord. NEC gaat dan op zoek naar eerherstel bij Sparta Rotterdam.

Door: Koen Larmit