10.09.2016 22:35

Heerenveen thuis eenvoudig langs FC Twente

SC Heerenveen viert de openingstreffer tijdens het competitieduel met FC Twente (10-09-2016).
SC Heerenveen viert de openingstreffer tijdens het competitieduel met FC Twente (10-09-2016).

SC Heerenveen heeft zaterdagavond in eigen huis met 3-1 gewonnen van FC Twente. Reza Ghoochannejhad kroonde zich in Friesland tot matchwinner door twee treffers voor zijn rekening te nemen.

Bij de thuisploeg had trainer Jurgen Streppel een basisplaats over voor nieuweling Yuki Kobayashi. Ook Sam Larsson, die eerder in verband werd gebracht met een vertrek uit Heerenveen, begon gewoon in de basis. De bezoekers uit FC Twente traden voor het eerst aan zonder Hakim Ziyech, die vertrokken is naar AFC Ajax. Hij werd vervangen door aanwinst Mateusz Klich. De plek van de geblesseerde Enes Ünal werd ingenomen door Jari Oosterwijk.

In de eerste paar minuten zette de thuisploeg vol aan. Dat resulteerde in zes (!) hoekschoppen in de eerste tien minuten. Tot grote kansen kwam sc Heerenveen niet. De eerste mogelijkheid was voor Reza Ghoochannejhad, die doelman Nick Marsman zijn poging uit het doel zag houden. Aan de overkant was Oosterwijk dicht bij een treffer. De spits liep een scherpe voorzet bij de eerste paal net naast. Vervolgens kwam de thuisploeg alsnog op voorsprong. Stefano Marzo leverde een fraaie voorzet af bij Ghoochannejhad. Zijn kopbal ging fraai tegen de touwen. Larsson was daarna via een vrije trap nog erg dicht bij de 2-0. Zijn poging vloog tegen de paal.

Na de pauze was het FC Twente dat direct twee goede kansen kreeg. Eerst probeerde Klich, Mulder te verschalken met een lobje. Uit de daarop volgende hoekschop schoot Hidde ter Avest de bal tegen de paal. Vervolgens was ook Chinedu Ede dicht bij een treffer namens de gasten. Plotseling stond het echter 2-0. Marzo speelde Larsson goed vrij en de Zweed schoot goed raak in de verre hoek. Bersant Celina bracht daarna nog de spanning terug door prima raak te schieten in de korte hoek, maar na de tweede gele kaart voor Hidde ter Avest liep sc Heerenveen via opnieuw Ghoochannejhad uit naar 3-1.

Door de zege passeert sc Heerenveen FC Twente op de ranglijst. De Friezen staan na vijf duels op acht punten en bezetten daarmee de zesde plaats. FC Twente staat na vijf wedstrijden met zes punten op de tiende plek.

Door: Bob van Dijk

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner