10.09.2016 22:36

Wervelende start helpt Excelsior aan zege

Ryan Koolwijk is in extase na het scoren van de 2-0 tijdens het competitieduel Excelsior - Heracles Almelo (10-09-2016).
Ryan Koolwijk is in extase na het scoren van de 2-0 tijdens het competitieduel Excelsior - Heracles Almelo (10-09-2016).

Met drie treffers binnen 25 minuten wist Excelsior op zaterdagavond het Eredivisieduel met Heracles al snel in haar voordeel te beslissen. Daarna schroefde de ploeg het gas terug en wist relatief eenvoudig een 3-1 zege te boeken.

De rookpluimen van de festiviteiten rondom de opening van het verbouwde stadion waren nog niet opgetrokken of Excelsior stond in eigen huis al op een 1-0 voorsprong. Nigel Hasselbaink bediende de opstormende Khalid Karami aan de rechterkant met een heerlijke steekbal, waarna Karami binnen dertig seconde al de 1-0 binnen kon schieten.

Heracles kwam deze snelle klap niet meer te boven. Verdedigend leek de ploeg totaal van slag te zijn en aanvallend ontbrak het de ploeg aan stootkracht. Rondom de twintigste minuut sloeg Excelsior nog tweemaal toe. De tweede treffer van de avond kwam uit een razendsnelle counter uit een corner van Heracles. Wederom lag Hasselbaink aan de basis, ditmaal met een snelle rush en een prima bal op Luigi Bruins. Bruins behield het overzicht en wist de inlopende Ryan Koolwijk goed te bedienen. De aanvoerder van de thuisploeg joeg de bal prachtig in de kruising.

Ook Fredy deed even later een duid in het zakje. Kevin Vermeulen kreeg rondom de middencirkel alle tijd en ruimte om Fredy aan de rechterkant te bedienen. De aanvaller kapte naar binnen en krulde de bal fraai in de verre hoek. Na deze 3-0 was de wedstrijd uiteraard beslist en schakelde Excelsior een tandje terug. De thuisploeg nam genoegen met de ruime marge en bij Heracles was niemand in staat om ook maar iets in te brengen tegen het voetbal van Excelsior.

In de tweede helft leek er bij Heracles niemand meer geloof te hebben in een stunt. Het eerste kwartier gebeurde er nagenoeg niets op het veld. Met nog een kwart wedstrijd te gaan kwam Heracles toch ineens in de boeken. Een voorzet vanaf links viel zomaar voor de voeten van de ingevallen Bradley Kuwas. Hij wist niet te scoren tegen zijn oude ploeg maar dwong Tom Muyters wel tot het weggeven van een rebound. Deze viel voor de voeten van Vincent Vermeij, die eenvoudig zijn eerste treffer in dienst van Heracles kon maken.

Na de 3-1 drong Heracles wel aan, maar dichtbij een tweede treffer kwamen de bezoekers geen moment. Excelsior zocht in de omschakeling naar de bevrijdende vierde treffer, maar was daarin niet zorgvuldig genoeg om daar ook aanspraak op te kunnen maken.

Met de derde zege van dit seizoen staat Excelsior inmiddels op negen punten uit de eerste vijf wedstrijden en vindt zichzelf daarmee terug in de subtop van de ranglijst. Heracles moet vooralsnog genoegen nemen met vijf punten en staat daarmee in het rechterrijtje.

Door: Dennis Korpel

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner