11.09.2016 12:05

De Jong baalt van tamme tweede helft PSV

Luuk de Jong is blij met de uitstekende zege van PSV op NEC. De Nijmegenaren kregen met 0-4 klop, mede door een treffer van de spits. Hij is blij met de reactie na het teleurstellende puntverlies tegen FC Groningen.

Twee weken eerder speelden de Eindhovenaren met 0-0 gelijk tegen de Groningers, ondanks vele kansen én een gemiste strafschop van De Jong. "Je kunt zo'n wedstrijd als tegen Groningen er tussen hebben, dan wil het gewoon niet lukken. Daar moet je je overheen zetten. Dat heb ik denk ik weer laten zien. Twee assists en een goal, dat is lekker. De eerste helft was gewoon uitstekend van ons."

Al ruim voor rust stond het 0-4 voor de bezoekers. "Dan denk je: het kan misschien een hele lekkere wedstrijd worden, ook voor mij om een doelpunt te maken. Dan vind ik het toch jammer dat we er in de tweede helft niet heel veel energie meer instoppen om tot aanvallen te komen."

"Ik wil gewoon zo veel mogelijk ballen voor die goal hebben. En de andere aanvallers en de aanvallende middenvelders ook lijkt me. Dat gebeurde niet. Maar dinsdag is ook heel belangrijk, zeker", doelt de aanvoerder op de Champions League-clash met Atlético Madrid. "Ik denk wel dat dat erin zat bij sommige jongens", aldus De Jong tegenover FOX Sports.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner