11.09.2016 09:20

NEC-trainer: "Gaat alleen om handhaving"

NEC kreeg zaterdagavond voetballes van PSV. Op bezoek in De Goffert waren de Eindhovenaren met 0-4 te sterk, zo zag ook trainer Peter Hyballa met lede ogen aan. Al legt hij zijn focus alweer op de komende reeks.

Komende weken wachten concurrenten Sparta, Willem II en Roda JC. "Natuurlijk wordt die reeks belangrijk. We moeten nu als team samen blijven, maar dat blijven we ook. We presteren volgende week, we doen het. Het gaat alleen om handhaving. Al het andere is dromerij", stelt de oefenmeester tegenover Omroep Gelderland. 

"Ik denk dat het publiek dat snapt", gaat de Duitser verder. "Het is een jong team. Er zijn tien spelers weggegaan, andere spelers zijn gekomen. Maar bedankt voor de supporters hoe zijn ons geholpen hebben. Maar nu moeten wij wat laten zien. En dat gaat gebeuren, ja."

"PSV is natuurlijk een Champions League-team. Dat is niet ons niveau. Je kan de doelpunten alleen niet zo makkelijk weggeven. We waren niet eens zo slecht aan de bal en de tactiek was ook redelijk, maar na 3-0 moet je zeggen: 'nu niet meer'. En dan wordt het 4-0, klaar", aldus Hyballa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner