11.09.2016 12:35

Cillessen voelt zich op zijn gemak bij Barça

Jasper Cillessen maakt zijn debuut onder de lat bij FC Barcelona in het duel met Alavés. De doelman moet twee keer vissen en verliest uiteindelijk met 1-2. (10-09-2016)
Jasper Cillessen maakt zijn debuut onder de lat bij FC Barcelona in het duel met Alavés. De doelman moet twee keer vissen en verliest uiteindelijk met 1-2. (10-09-2016)

Jasper Cillessen had zaterdagavond liever een beter debuut gekend bij zijn nieuwe club FC Barcelona, maar Barça ging met 2-1 onderuit tegen laagvlieger Alavés. Cillessen moest twee keer de bal uit het net vissen. Toch overheerste er niet alleen teleurstelling bij de doelman.

De oud-Ajacied meldde na de wedstrijd zich op zijn gemak te hebben gevoeld onder de lat in de eerste officiële wedstrijd voor Barcelona. "Ik voel me op mijn plek hier, omdat ik bij Ajax en het Nederlands elftal al gewend was op dezelfde manier te spelen als bij FC Barcelona", aldus Cillessen op de clubwebsite van Barcelona.

"Het is niet lekker om te beginnen met een nederlaag", erkende de goalie. Cillessen maakte zijn basisdebuut omdat Marc-André ter Stegen een dag voor de wedstrijd geblesseerd raakte. Alavés creëerde niet veel kansen, maar wist de persoonlijke fouten van de Barcelona-verdedigers af te straffen. Deyverson schoot na 39 minuten de openingstreffer in de touwen, waarna Jérémy Mathieu iets kon terug doen met een doelpunt op aangeven van Neymar. Het slotakkoord was echter voor de bezoekers. Ibai besliste het duel een klein half uur voor tijd.

Dinsdagavond kan Barcelona zich herstellen van de nederlaag. Dan treedt het aan tegen Celtic. Of Jasper Cillessen dan onder de lat staat is niet duidelijk. Dat zal ongetwijfeld afhangen van de ernst van de blessure van Ter Stegen. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner