11.09.2016 13:24

Altidore en De Leeuw op dreef in Amerika

Oud-AZ Alkmaar-spits Jozy Altidore en oud-FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw zijn goed op dreef in de Amerikaanse competitie. Afgelopen nacht namen beide spitsen het tegen elkaar op in het duel tussen Chicago Fire en Toronto FC.

Na ruim een half uur spelen zette Altidore zijn Toronto op een 0-1 voorsprong. Toronto FC, waar ook oud-sc Heerenveen-middenvelder Michael Bradley negentig minuten speelde, kwam in de 52e minuut op een 0-2 voorsprong door een goal van Jonathan Osorio. Michael de Leeuw deed nog iets terug voor Chicago Fire, hij maakte de 1-2, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg verloor. Bij Chicago Fire kwamen ook Johan Kappelhof en John Goossens in actie.

Altidore is dit seizoen goed op dreef en scoorde al zes doelpunten. De Amerikaan stond tot dusver tien keer in de basis en viel zeven keer in. Michael de Leeuw tekende voor zijn vierde treffer van het seizoen in twaalf wedstrijden. Ook scoorde de Nederlander al eens in de U.S. Open Cup.