11.09.2016 16:20

FC Groningen weet wederom niet te winnen

De spelers van Sparta Rotterdam vieren het doelpunt van Zakaria El Azzouzi tegen FC Groningen. (11-09-2016)
De spelers van Sparta Rotterdam vieren het doelpunt van Zakaria El Azzouzi tegen FC Groningen. (11-09-2016)

FC Groningen is na vijf speelrondes nog altijd zonder zege. De Groningers slaagden er zondagmiddag niet in om voor eigen publiek promovendus Sparta Rotterdam te verslaan. Het duel in het Noordlease Stadion eindigde in 1-1.

Met Tom Hiariej als vervanger van de geschorste Juninho Bacuna ging FC Groningen op zoek naar de eerste driepunter van het seizoen. De Groningers begonnen aardig aan de wedstrijd en waren al snel dicht bij de openingstreffer, maar de kopbal van Samir Memišević raakte de lat. Sparta werd teruggedrukt, slaagde er bij een hoekschop niet in om de bal weg te werken en kreeg uiteindelijk de deksel op de neus. Samir Memišević bereikte Mimoun Mahi, die met een beheerst schot de 1-0 op het scorebord zette.

Sparta liet zich echter niet van de wijs brengen en kwam al snel terug in de wedstrijd. Na een goede pass van Craig Goodwin liep Zakaria el Azzouzi door richting het Groninger doel. De van Ajax gehuurde aanvaller wachtte lang en haalde de trekker pas over op het moment dat Sergio Padt op de grond lag: 1-1. De doelman van FC Groningen werd even later bijna opnieuw verrast door Ryan Sanusi, die een vrije trap op de lat mikte.

Naarmate de wedstrijd vorderde, zakte Sparta verder in op de eigen helft. De bezoekers gokten steeds meer op de counter en werden twintig minuten voor tijd bijna beloond, ware het niet dat Florian Pinteaux na een snelle uitbraak oog in oog met Padt miste. Ook El Azzouzi miste één op één met de goalie van de Groningers. FC Groningen stelde daar weinig tegenover. De thuisploeg probeerde het in de slotfase van de wedstrijd wel, maar slaagde er nauwelijks in om doelman Roy Kortsmit te testen.

FC Groningen verlaat door het gelijkspel wel de laatste plaats. PEC Zwolle is weer de hekkensluiter van de Eredivisie. Sparta doet goede zaken in het hoge noorden en blijft door het veroverde punt in het linkerrijtje van de competitie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner