11.09.2016 20:23

Bosz: "De ploeg had een overwinning nodig"

Ajax heeft tegen Vitesse de eerste thuisoverwinning geboekt onder trainer Peter Bosz. De druk kwam er in Amsterdam op te staan, waardoor de oefenmeester erg opgelucht en blij is met overwinning op Vitesse.

In de eerste helft lag het tempo hoog, met een sterk Vitesse. "Er gebeurde in de eerste helft genoeg voor beide doelen. Als trainer heb je daar soms moeite mee. Onnodig balverlies, daar niet kort genoeg, de druk er niet goed op. Maar we wisten dat we tegen een hele goede ploeg zouden spelen", aldus Bosz in gesprek met Ajax Life.

"Na de rode kaart hebben we de kansen gehad om een tweede te maken. Maar dan weet je altijd dat ie nog kan vallen. Met Roda JC in je achterhoofd was het de laatste vijf minuten dan ook nog even billenknijpen."

Hakim Ziyech debuteerde in het shirt van Ajax, maar was nog wat zoekende. De debutant leverde wel de winnende assist. "De afstemming moet nog beter. Het is logisch dat spelers niet weten wanneer ze precies een bal van hem kunnen verwachten. Spelers zullen hem beter moeten leren kennen en hij zijn medespelers ook. Ik kan me voorstellen dat hij wat zenuwachtig was. Dat zou ik wel geweest zijn."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner