11.09.2016 22:05

Faber ziet stijgende lijn bij Groningen

FC Groningen en Sparta Rotterdam speelden zondagmiddag met 1-1 gelijk, wat pas het tweede punt was voor Groningen. Onder nieuwe trainer Ernest Faber is de competitiestart slecht, maar de oefenmeester ziet een stijgende lijn.

"Je gaat hier voor de overwinning. We zijn redelijk goed gestart en komen terecht 1-0 voor. Daarna geven we het doelpunt weg en roepen we het weer over ons af. Die domper moet je zien te verwerken, maar moet je nog oppassen niet tegen de lamp te lopen", aldus Faber in gesprek met de NOS.

Het zelfvertrouwen van de Groningers is broos. Na de teleurstelling van de gelijkmaker beschikt de ploeg over weinig veerkracht. "Voor hetzelfde geld pak je helemaal niets. Daarin zie je wel dat wanneer er iets gebeurt, het onrustig wordt. Iedereen is dan aan het zoeken en dat heeft wel te maken met de stand van de ranglijst."

"Het gaat wel wat beter. Wat dat betreft zit er een stijgende lijn in, maar die lijn is nog niet zoals het moet zijn. We moeten ervoor zorgen dat als we een keer voorkomen, we wat rustiger gaan voetballen. We zijn nog heel slordig met het weggeven van kansen."

Groningen staat gedeeld laatste met PEC Zwolle. Vorige week pakte Groningen op bezoek bij PSV het eerste punt en zondagmiddag werd dat verdubbeld. Ook PEC pakte tot dusverre pas twee punten, maar het doelsaldo van de Zwollenaren is slechter.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner