11.09.2016 20:40

Conte neemt het op voor omstreden Diego Costa

Chelsea leed zondagmiddag op bezoek bij Swansea City het eerste puntverlies van het seizoen. Volgens Chelsea-manager Antonio Conte had zijn ploeg echter recht op de overwinning. Mede door een doelpunt van Leroy Fer kwam die zege er niet.

"Chelsea had het verdiend om te winnen. We creëerden heel veel kansen en domineerden de wedstrijd. We kwamen met 0-1 voor, maar komen binnen twee minuten 2-1 achter. Gelukkig reageerde het team heel goed", aldus de Italiaan op de persconferentie.

Diego Costa maakte beide doelpunten voor Chelsea, maar was opnieuw niet van onbesproken gedrag. Conte is wel een beetje klaar met de discussies over zijn spits. "Na elke wedstrijd vraagt de pers mij naar Costa en zijn gedrag. Vandaag kan ik zeggen dat hij zich fantastisch gedroeg."

"Hij moest heel veel trappen incasseren vanaf de eerste minuut", neemt de 47-jarige manager het op voor zijn spits. "Hij is een speler met veel passie en verdedigers kennen hem. Ze proberen hem te provoceren, maar dat is voetbal. Niet alleen in Engeland rondom Diego Costa, maar overal in de wereld."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner