12.09.2016 13:00

Speler van de Week: Jens Toornstra

In speelronde vijf van de Eredivisie is Jens Toornstra door Voetbal.com verkozen tot Speler van de Week. De aanvaller van Feyenoord kreeg als enige speler dit weekend een beoordeling van een 8.0. Toornstra won met zijn ploeg voor eigen publiek met 3-1 van ADO Den Haag.

Assist
De voormalig speler van ADO speelde tegen zijn oude werkgever een sterke wedstrijd. Als vleugelspeler lijkt Toornstra zich dit seizoen hervonden te hebben. Zijn beste moment beleefde hij tijdens het tweede doelpunt van Feyenoord. Toornstra zette spits Nicolai Jørgensen met een heerlijke steekpass vrij voor de doelman van ADO. De aanvaller stond daarbij wel randje buitenspel, maar mocht van de grensrechter de 2-0 op het scorebord schieten.

Komst Berghuis
De komst van Steven Berghuis naar Feyenoord lijkt goed te zijn geweest voor de ontwikkeling van Toornstra. Het was de verwachting dat de huurling van Watford op de plaats van Toornstra zou komen te spelen, maar niets is minder waar. Toornstra speelt juist steeds beter sinds de aanwezigheid van de international en haalt het beste in zichzelf naar boven om de concurrentiestrijd te kunnen winnen. Berghuis speelt zelfs aan de linkerkant, terwijl Toornstra op rechts staat. De favoriete positie van Berghuis.

Terugkeer Elia
Op dit moment heeft trainer Giovanni van Bronckhorst het 'geluk' dat Eljero Elia geblesseerd is. Bij zijn terugkeer kampt de oefenmeester met een probleem. Elia, Steven Berghuis, Dirk Kuyt en Jens Toornstra vechten met elkaar om de invulling van drie posities. Het is maar de vraag wie Van Bronckhorst ernaast durft te zetten. Voor Toornstra ongetwijfeld nog een reden om te laten zien dat hij een onbetwiste basisspeler hoort te zijn.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner