12.09.2016 13:47

Van Tiggelen ziet Toornstra schitteren

Jens Toornstra (r.) vecht een duel uit met Gervane Kastaneer (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).
Jens Toornstra (r.) vecht een duel uit met Gervane Kastaneer (l.) tijdens het competitieduel Feyenoord - ADO Den Haag (11-09-2016).

Adri van Tiggelen is lovend over de ontwikkeling van Jens Toornstra. De middenvelder leek bij Feyenoord buiten de boot te vallen na de komst van Steven Berghuis, maar presteert de afgelopen weken goed bij de Rotterdammers.

"Hij kan op meerdere posities uit de voeten", weet Van Tiggelen. "De ene keer staat hij rechtsbuiten, dan weer linksbuiten en dan weer op tien. Hij is multifunctioneel inzetbaar. Dat is zijn kwaliteit, al kan het ook in je nadeel werken. Je wordt dan immers overal gebruikt en je kunt je niet op één specifieke positie concentreren. Aan de andere kant is de kans op speeltijd ook groter."

Toornstra, die bij Feyenoord veelal als vleugelaanvaller speelt, leek na de komst van Berghuis plaats te moeten nemen op de reservebank. "Misschien heeft die extra concurrentie hem wel wakker geschud", vervolgt Van Tiggelen tegenover De Telegraaf. "Toornstra vulde tegen ADO de positie van de geblesseerde Eljero Elia in. Dat deed hij goed. Hij was balvast, beschikt over een enorm loopvermogen en hij was betrokken bij de goals."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner