12.09.2016 19:45

Emery positief ondanks matige competitiestart

Dinsdag stuit Paris Saint-Germain in het eigen Parc de Princes in de openingswedstrijd van de Champions League op een andere grote ploeg die de Cup met de Grote Oren nog nooit won: Arsenal. Trainer Unai Emery is optimistisch.

Dit ondanks een matige start van PSG in de eigen competitie. Na een nederlaag bij AS Monaco gaven de Parijzenaars vrijdagavond in extremis een voorsprong uit handen tegen AS Saint-Étienne: 1-1 en daardoor staat de ploeg momenteel maar zevende in de competitie. Dinsdag moet de ommekeer volgen en Emery heeft er alle vertrouwen in. “De ploeg is in goede staat. We hebben dan wel twee wedstrijden op rij niet gewonnen, ik zie nog steeds een stijgende lijn”, aldus de Spanjaard op de persconferentie.

Emery is een nieuw gezicht bij PSG, de afgelopen seizoenen stond hij namelijk bij Sevilla voor de groep. Naast het prolongeren van de landstitel wordt er van de succescoach ook Europees het nodige verwacht. Het winnen van drie Europa League-bekers op rij met de Zuid-Spaanse ploeg dient als bewijs dat Emery in staat kan worden geacht wel degelijk iets te brengen op internationaal niveau. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner