12.09.2016 20:02

Speelstijl Stam ter discussie in Engeland

Jaap Stam heeft het goed naar zijn zin tijdens de oefenwedstrijd van Reading tegen Al Taawon. (15-07-2016)
Jaap Stam heeft het goed naar zijn zin tijdens de oefenwedstrijd van Reading tegen Al Taawon. (15-07-2016)

Jaap Stam is bij Reading niet bijster opvallend begonnen aan zijn nieuwe klus als trainer, na zes wedstrijden staan The Royals in de middenmoot. Er is echter nu al enige kritiek op de speelstijl van de nieuwe oefenmeester.

De ploeg werd vrijdagavond door het thuispubliek in het Madejski Stadium herhaaldelijk uitgefloten door supporters die liever hadden gezien dat de thuisploeg de bal sneller naar voren zou spelen. De kritiek laat Stam echter koud. "Ik kan me voorstellen dat ze liever de bal sneller naar voren zien, maar: wen er maar aan. Dit is namelijk onze speelstijl. We gaan soms veel risico nemen en wellicht komen daar soms fouten bij kijken. We zijn mensen, geen machines, maar we doen alles aan de voorbereiding", aldus Stam.

De wedstrijd van vrijdag, thuis tegen Ipswich Town, werd overigens wel gewonnen. Twee benutte strafschoppen waren voldoende voor een 2-1 overwinning en drie punten. De wedstrijden volgen elkaar in hoog tempo op: dinsdagavond klopt Birmingham City alweer aan de poort, het begin van vijf wedstrijden in twee weken voor Reading.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner