13.09.2016 09:15

Koeman: "Ik was erg boos tijdens de rust"

Everton-trainer Ronald Koeman kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel MK Dons - Everton (26-07-2016).
Everton-trainer Ronald Koeman kijkt toe vanaf de zijlijn tijdens het oefenduel MK Dons - Everton (26-07-2016).

Everton-trainer Ronald Koeman zag zijn ploeg maandagavond met 3-0 winnen van Sunderland, maar tijdens de rust was de Nederlandse coach alles behalve tevreden. Koeman besloot in te grijpen en dat had resultaat.

"Ik was erg boos tijdens de rust", aldus Koeman op de officiële clubsite van Everton. "We verdedigden goed, dat was niet het probleem. Maar in balbezit ging het fout op het middenveld en in de aanval. We leden veel te vaak balverlies. Ik was erg teleurgesteld over ons spel in de eerste helft. Vanaf het begin van de wedstrijd was het niet het Everton dat ik graag zie."

Koeman besloot tijdens de rust om Gerard Deulofeu in te brengen voor Ross Barkley. "Soms moet je harde beslissingen nemen en hopen op een goede reactie. Dat gebeurde in de tweede helft. De tweede helft zag ik Everton zoals ik het graag zie. Goed voetbal, goed drukzetten en we kregen kansen om nog meer te scoren. Ik ken mijn spelers, ik weet dat ze op hoog niveau kunnen presteren en dat hebben ze laten zien in de tweede helft."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner