13.09.2016 13:48

Younes: "Vergeet PAOK-uit, hij komt eraan"

Zomeraanwinst Heiko Westermann coacht zijn medespelers tijdens Go Ahead Eagles - Ajax. (28-08-2016)
Zomeraanwinst Heiko Westermann coacht zijn medespelers tijdens Go Ahead Eagles - Ajax. (28-08-2016)

Heiko Westermann kende geen goede start bij Ajax. De Duitse verdediger kwam deze zomer over van Real Betis, maar verloor al snel zijn basisplaats in het elftal van trainer Peter Bosz. Davy Klaassen en Amin Younes hebben het vertrouwen in Westermann nog niet verloren.

De 33-jarige centrale verdediger werd gehaald om het jonge elftal van Ajax van meer routine te voorzien, maar maakte in de Champions League-voorronde tegen PAOK Saloniki een dramatische indruk. Landgenoot Younes is desondanks lovend over Westermann. "Heiko is een geweldige gozer. Een harde werker, een echte professional", vertelt Younes in gesprek met Ajax Life. "Hij speelde voor moeilijke en grote clubs, zoals Schalke 04, HSV. Ook daar krijg je kritiek als het niet goed gaat. Ik heb veel respect voor hem en ik denk dat we op de training veel van hem kunnen leren. Vergeet PAOK-uit, hij komt eraan."

Volgens Klaassen valt het slechte optreden van Westermann tegen PAOK niet alleen de Duitse routinier te verwijten. "We hebben Heiko daar niet geholpen als team", stelt Klaassen. "We lieten hem één op één staan tegen een snelle jongen. Dat zag er een beetje klungelig uit, maar viel zeker niet alleen Heiko kwalijk te nemen." Klaassen is het dan ook niet eens met de stevige kritiek op Westermann. "Iedereen gaat elkaar napraten. Ik maak me geen zorgen. PAOK-uit was één wedstrijd. Hij traint goed, praat veel. Wij weten wat we aan hem hebben. Heiko zal niet wakker liggen van de kritiek, de rest van de ploeg ook niet."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner