13.09.2016 15:14

Nouri wil debuteren: "Ik slaap zelfs slecht"

Abdelhak Nouri is gefocust tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. (26-08-2016)
Abdelhak Nouri is gefocust tijdens de wedstrijd tegen RKC Waalwijk. (26-08-2016)

Abdelhak Nouri hoopt snel zijn debuut te mogen maken in de hoofdmacht van Ajax. De talentvolle middenvelder liet maandagavond in het beloftenelftal van de Amsterdammers zijn klasse zien. Nouri was één van de smaakmakers in de met 7-1 gewonnen wedstrijden tegen Achilles'29.

De negentienjarige middenvelder wordt al jaren beschouwd als één van de grootste talenten in de jeugdopleiding van Ajax, maar wacht nog altijd op zijn eerste minuten in het eerste elftal van de Amsterdammers. "Natuurlijk vraag ik me af wanneer het gaat gebeuren. De laatste tijd slaap ik slecht, omdat ik zo graag mijn droom wil waarmaken", vertelt de middenvelder in gesprek met FOX Sports. "Ik zit nu al elf, twaalf jaar bij deze club. Moet je je beseffen hoe dat in mijn koppie gaat zitten."

Nouri is ervan overtuigd dat zijn kans in de hoofdmacht vanzelf wel gaat komen. "Ik heb alle vertrouwen in mezelf, ik weet dat als ik de kans ga krijgen, ik die ga benutten. Daar ben ik van overtuigd en mijn familie ook", zegt de middenvelder. "Voor mij is het op dit moment even afwachten en ik hoop dat Ajax 1 ondertussen goed gaat draaien en punten blijft pakken. Die eerste keer meedoen, wil je zo graag. Dan zit ik op de tribune bij de thuiswedstrijden en wil je heel graag spelen. Het is echt een droom."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner