13.09.2016 16:06

Zidane wil Champions League-titel verdedigen

Real Madrid wist afgelopen seizoen de Champions League te winnen. De titelverdediger neemt het woensdagavond in een thuiswedstrijd op tegen Sporting CP. Zinédine Zidane, trainer van De Koninklijke, verwacht dit seizoen weer ver te kunnen komen in het miljoenenbal.

Zidane weigert zijn ploeg tot de grote favoriet voor het winnen van de Champions League benoemen. Volgens de Franse oefenmeester is de concurrentie in het toernooi enorm. "Het gaat niet makkelijk worden. Het wordt moeilijker dan vorig seizoen, want in ieder stadion dat je komt ben je de titelverdediger", vertelde Zidane dinsdag op een persconferentie in aanloop naar het duel met Sporting. "Iedere wedstrijd wordt zwaar, te beginnen woensdag. We zijn er klaar voor. We gaan het opnemen tegen een goed voetballende ploeg."

In de geschiedenis van de Champions League (sinds de start tijdens het seizoen 1992/1993) is het nog nooit voorgekomen dat een club tweemaal op rij het toernooi wist te winnen. "Zodra je de titel hebt gewonnen, verwachten mensen meer van je. Iedereen verwacht dat je nog een keer wint. Iedere wedstrijd wordt zwaarder omdat er meer van ons gevraagd wordt", aldus Zidane.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner