13.09.2016 16:24

Fledderus loopt zware kruisbandblessure op

Heracles Almelo speler Mark-Jan Fledderus juicht als het in de laatste minuut 1-1 is geworden tegen Vitesse. (07-03-2015)
Heracles Almelo speler Mark-Jan Fledderus juicht als het in de laatste minuut 1-1 is geworden tegen Vitesse. (07-03-2015)

Heracles Almelo moet het waarschijnlijk lange tijd doen zonder Mark-Jan Fledderus. Onderzoek wees uit dat de middenvelder het afgelopen weekeinde in de ontmoeting met Excelsior de achterste kruisband van zijn linkerknie heeft gescheurd. Desondanks speelde hij in Rotterdam de wedstrijd nog uit ook.

Fledderus kwam tijdens de rust als invaller in het veld, maar zakte een kwartier voor tijd door zijn knie. Hoeveel tijd de revalidatie in beslag gaat nemen is nog onduidelijk. "Ik ga de komende dagen met de dokter overleggen, dan zien we wel verder", zei Fledderus. "In elk geval gaat dit een flinke tijd duren. Dat is een flinke domper."

De verwachting is dat de 33-jarige Fledderus er negen tot liefst twaalf maanden uit ligt met deze blessure. Dat kan betekenen dat de middenvelder zijn laatste duel voor Heracles heeft gespeeld. het contract van de routinier loopt in de zomer van 2017 af. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner