13.09.2016 16:48

Pochettino verheugt zich op duel in Wembley

Tottenham Hotspur speelt dit seizoen de Champions League-wedstrijden in Wembley en dat zorgt voor extra opwinding bij de Engelse club. Het is alweer zes seizoenen geleden dat The Spurs hun opwachting maakten in het miljoenenbal. Trainer Mauricio Pochettino: "Het zal een historische dag worden."

"Het is moeilijk het gevoel te beschrijven dat je krijgt als je traint met de Champions League-bal en met het Champions League-logo op je tenue', vertelde manager Pochettino op een persconferentie in de aanloop naar het duel met AS Monaco van aankomende woensdag. De wedstrijd wordt gespeeld in het historische Wembley-stadion, dat vanwege een verbouwing van White Heart Lane dienstdoet als vervangende thuishaven voor The Spurs. Volgend seizoen speelt Tottenham ook de competitiewedstrijden op Wembley.

"Op Wembley zullen er bijna negentigduizend man zijn. Ik kan me geen voorstelling maken hoe het is om vanaf de tunnel het veld op te lopen. Het zal een historische dag worden", laat een verheugde Pochettino weten. "Maar we moeten naar Wembley gaan en ons natuurlijk gedragen. Onze voorbereiding is ook hetzelfde. We komen tweeënhalf uur voor de aftrap aan in het stadion.'

De Argentijnse oefenmeester heeft zijn ploeg wel laten trainen op een veld met grotere afmetingen. Het speelveld van Wembley is groter dan dat van White Heart Lane. "Een groot veld kan een voordeel zijn voor een ploeg die van achter wil opbouwen, zoals wij dat doen. Het is een mooie kans om te spelen op een groot veld. Maar we moeten ons aanpassen en het niet gebruiken als een excuus."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner