13.09.2016 20:09

Vedetten keren terug in basis PSG en Arsenal

Sanchez und Özil im Achtelfinale der Champions League gegen Barca. (16.03.2016)
Sanchez und Özil im Achtelfinale der Champions League gegen Barca. (16.03.2016)

Nadat zowel Arsène Wenger als Unai Emery zijn vedetten rust heeft gegeven voor de competitiewedstrijden van afgelopen weekend, keren de meesten weer terug in de basis voor de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen.

Veel wijzigingen in de opstelling van Paris Saint-Germain. Dat heeft alles te maken met lichte blessures. PSG-trainer Unai Emery wijzigt zijn elftal vergeleken met de wedstrijd van afgelopen weekend tegen AS Saint-Étienne (1-1) op maar liefst zeven plekken. Alphonse Aréola staat onder de lat, terwijl Kevin Trapp plaatsneemt op de bank. In de verdedigende linie keren Thiago Silva, Serge Aurier en Maxwell weer terug. Dat gaat weer ten koste van Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa en Thomas Meunier, die tegen Saint-Étienne nog in de basis stonden.

Verder missen de Parijzenaren vanavond Hatem Ben Arfa. De technicus is niet fit genoeg. Hij wordt in de basisopstelling vervangen door Ángel Di María. Jesé is ook verwezen naar de bank, hij wordt vervangen door Edinson Cavani. Verder krijgen Grzegorz Krychowiak en Adrien Rabiot de voorkeur boven Lucas en Thiago Motta,

Arsenal-coach Arsène Wenger heeft zijn opstelling ook aangepast in het treffen met Paris Saint-Germain. Waar Petr Čech het doel verdedigt in de Premier League, mag David Ospina zijn minuten maken in de Champions League. De goalie uit Colombia staat dan ook vanavond onder de lat. Mesut Özil is uiteraard de leider op het middenveld. Wenger heeft wel in de voorste linie wel aanpassingen gedaan. Nieuwkomer Lucas Pérez, die afgelopen weekend nog een uur speelde tegen Southampton, wordt in de basisopstelling vervangen door Alex Iwobi. Alexis Sánches krijgt dinsdagavond de voorkeur in de spits boven Theo Walcott en Olivier Giroud. 

Volg het duel tussen Paris Saint-Germain en Arsenal hier LIVE.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner