13.09.2016 22:40

Ospina redt punt voor Arsenal tegen PSG

Paris Saint-Germain kwam dinsdagavond in de eerste Champions League-wedstrijd van het seizoen niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Dat PSG de score niet verder uitbreidde was te danken aan het goede optreden van doelman David Ospina.

Parijs Saint-Germain-coach Unai Emery besloot zijn opstelling op maar liefst acht plekken te wijzigen. Het weekend ervoor werden de vaste krachten enigszins gespaard, maar moesten aan de bak tegen Arsenal. Dat pakte goed uit. Na de aftrap, terwijl Arsenal nog geen bal had geraakt, kwam Paris Saint-Germain direct op voorsprong. Rechtsback Serge Aurier werd de diepte in gestuurd en legde de bal panklaar op het hoofd van Edinson Cavani, die op zijn beurt de bal keurig in de verre hoek kopte.

Arsenal had geen weerwoord tegen de aanvalsdrang van de Parijzenaren en zag de thuisploeg na ruim een half uur spelen ook bijna de 2-0 maken. Na geklungel in de verdedigen van Nacho Monreal en Laurent Koscielny kon Cavani in balbezit komen. De aanvaller kapte doelman Ospina uit, maar schoot de bal naast het lege doel. Vlak voor rust kreeg Cavani nog een kans, maar de vrijstaande aanvaller kon de bal niet controleren. Arsenal had niets in te brengen en creëerde weinig tot niets.

Anders was dat in het begin van de tweede helft. Paris Saint-Germain zakte in en liet de ploeg uit Londen komen. Echt heel gevaarlijk werd het niet. In de 53ste minuut kreeg Angel Di María een uitstekende kans om zijn ploeg op voorsprong te brengen, maar de Argentijn had teveel tijd nodig. Daarna kreeg Paris Saint-Germain halverwege het tweede bedrijf nog twee enorme kansen. Cavani wist zijn zoveelste kans niet om te zetten in een doelpunt en ook Angel Di María wist het doel van David Ospina niet voor een tweede maal te slechten. Uit het niets kwam Arsenal een kwartier voor tijd toch op 1-1. Alex Iwobi moest al scoren, maar PSG-doelman Alphonse Areola redde knap, in de rebound schoot Alexis Sánchez wel raak.

Tien minuten voor tijd kwam Cavani weer in een één-op-één-situatie terecht, maar wederom kwam doelman Ospina als winnaar uit de bus. De doelman behoede Arsenal zodoende voor een nederlaag tegen Paris Saint-Germain. Beide ploegen eindigden overigens wel met tien man. Marco Verratti en invaller Olivier Giroud ontvingen beide een tweede gele kaart, wat uitsluiting betekende. Arsenal ontvangt in de volgende speelronde FC Basel in eigen huis. PSG gaat op bezoek bij Ludogorets.

Door: Thomas Mulder