14.09.2016 09:18

Pröpper: "Had maar een beetje bloed op shirt"

Davy Pröpper verlaat een fiks bloedende hoofdwond het veld tijdens het duel tussen PSV en Atlético Madrid. De middenvelder kan daardoor een strafschop niet nemen. (13-09-2016)
Davy Pröpper verlaat een fiks bloedende hoofdwond het veld tijdens het duel tussen PSV en Atlético Madrid. De middenvelder kan daardoor een strafschop niet nemen. (13-09-2016)

Davy Pröpper was voorafgaand aan het duel met Atlético Madrid aangewezen als eventuele eerste strafschopnemer. Door een fiks bloedende hoofdwond stond de middenvelder langs de kant en mocht het veld niet in. Tot frustratie van Pröpper.

Pröpper liep bij de 0-1 van Atlético een hoofdwond op en moest verzorgd worden buiten de lijnen. Vlak daarna legde scheidsrechter Martin Atkinson de bal op de stip en nam Andrés Guardado zijn verantwoordelijkheid. De Mexicaan zag zijn strafschop gekeerd worden door de doelman van Atlético. Cocu liet na afloop al weten dat Pröpper de eerste keuze was om een penalty te nemen.

"Toen stond ik er nog buiten, dat is ongelofelijk. Ik had een beetje bloed op mijn shirt, dan mag je er niet meer in. Er zat echt maar een heel klein beetje op…", vertelde de middenvelder na afloop aan Voetbal International. "Als ik erin had gestaan dan had ik hem kunnen nemen. Pereiro en Andrés (Guardado, red.) stonden ook op de lijst. Ik had hem ook graag genomen. Het is gewoon een honderd procent kans. Die moet er gewoon in."

Pröpper liet na afloop weten niet ontevreden te zijn over het spel van PSV. "We hadden zeker meer verdiend. Het zit in de kleine dingen. Een hoofdwond, op de grond liggen bij een doelpunt, het missen van een penalty. Het ligt heel dicht bij elkaar. We zijn tevreden met hoe we hebben gespeeld. We hebben zelfs af en toe gedomineerd, dat hebben we vorig jaar niet kunnen doen. Alleen de kansjes moeten erin."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner